Wednesday, September 28, 2005

"Un film de toilette"

Idag ble den ferdig redigert. Den heter "Un film de toilette", og handler om William og hans livs skjebne. William er en om jeg faar si det noe kraftig/smaafleskete kineser med store briller og graablaa tenner. Litt fumlete, men har en stor droem om aa sitte i regissoerstolen en vakker dag. I "Un film de toilette" spiller han en mann som kommer ut fra herretoalettet, og blir slaatt ned av en annen mann som loeper for aa rekke noe viktig. Wee-Leong spiller herren med hastverk. Han snakker kinesisk, malay, indisk og engelsk, har spiky haar og er laererns lille solstraale og altmuligmann.I filmen er han mannen som gjoer at William treffer den o saa skjoenne damen som er paa vei ut fra dametoilettet i slow motion og med svaert saa dramatisk musikk i bakgrunnen. Den dama er ingen asiatisk liten blomst, men en langbeint viking med kurs mot en klynkende William. "Are you hurt?" sier den lange, hvite, og William snoefter "No, leave me alone". Saa snur han seg sakte, mens musikken gaar mot et voldsomt klimaks. Og saa er det gjort. Takket vaere Wee-Leongs kraftige dult, har William moett sitt livs kjaerlighet. Bildet fryser i noen sekunder og fargene gaar over i sepia.
Minutter etterpaa moetes de alle igjen. Wee-Leong, William og den lange, hvite. "Thank's for hitting me!" sier William begeistret til Wee-Leong. Og saa lever de lykkelige i alle sine dager.

Jadda, dette er mitt foerste bidrag til filmens verden. Om den blir noen kinohit verden over er vel noe tvilsomt, men den skal naa i alle fall vises ferdig redigert paa skolen imorra. Vi hadde en time paa oss til aa komme paa ide og filme det hele, og naa er den altsaa ferdig, med rulletekst og det hele. Og med musikk fra en svaert saa dramatisk kinesisk film jeg ikke husker navnet paa. Med en god del fade in, fade out og andre finesser har vi klart aa pakke inn den noe lusne historien slik at den faktisk ser grei ut. Om laereren er like enig faar vi imidlertid se imorra tidlig.

The end.

No comments: